Van Hamme Architecten : Over ons

Wie zijn wij?

Architectuur werd me met de paplepel ingegeven. Mijn vader was een architect en architectuurliefhebber in hart en nieren en dit was dan ook vaak hét gespreksonderwerp in huis. Al van kleinsaf was het mijn doel om architect te worden.
Onmiddellijk na het voltooien van mijn opleiding tot burgerlijk ingenieur architect en de bijhorende stage, startte ik dan ook mijn eenmanszaak. Met de groei en ervaring doorheen de loop der jaren, leidde dit tot de oprichting van Van hamme architecten in 2009.

Meer en meer wordt bouwen een complex avontuur. Ik tracht daarin uw persoonlijk aanspreekpunt te zijn. Als kleinschalig architectenbureau kunnen we een nauwe betrokkenheid garanderen met de bouwheer. Elk project, of het nu gaat om een kleine verbouwing of een grootschalig nieuwbouwproject, wordt met hetzelfde enthousiasme aangepakt. 
Ons doel is om u als opdrachtgever zorgeloos naar het einde van uw project te loodsen. De jarenlange ervaring en pragmatische aanpak, gecombineerd met een blijvende passie en enthousiasme voor het vak dragen hiertoe bij. 

Els Van hamme
architect - zaakvoerder

1998-2002    Burgerlijk Ingenieur Architect, KULeuven
2004-2006    Master in de monumenten- en landschapszorg, Henry Van de Velde Instituut
2019-2020    Expertisetechnieken, UGent
2020-2021    Inleiding tot het recht voor gerechtsdeskundigen, UGent

Een belangrijk aspect is de voortdurende bijscholing waar ik veel aandacht en belang aan hecht. Dit is immers een absolute vereiste voor een degelijke technische en juridische kennis, die nodig zijn bij de uitwerking van een project.

Onze visie

Onze visie over bouwen steunt erop dat we als architect een project ontwerpen dat tegemoet komt aan de persoonlijke wensen van de bouwheer. Bij ons geen standaard plan, maar een zeer persoonlijk ontwerp, aangepast aan uw voorkeuren en leef/werk situatie. Iedere gebruiker heeft immers zijn eigen manier van werken, leven en organiseren. Het eisenprogramma van de bouwheer, samen met het vooropgestelde budget, de stedenbouwkundige voorschriften en de context van de plek worden door ons omgezet in een architecturaal ontwerp. Voor ieder project opnieuw zoeken we naar een evenwicht tussen bouwtechnische expertise, duurzaamheid, creativiteit en innovatie.   

U kan mij steeds contacteren voor een eerste, vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek kan u uw opdracht formuleren. Ik licht mijn manier van werken toe en toon u enkele referenties. Op basis van dit eerste gesprek kan ik meestal ook een eerste raming opmaken, alsook een voorstel tot ereloon.

Het realiseren van een bouwproject is een omvangrijk proces, dat heel wat verschillende fasen omvat en een uitgebreid takenpakket van ons als architect. Ik leg u graag uit wat het ganse bouwproces inhoudt in ons eerste kennismakingsgesprek.

Samengevat staat Van hamme architecten voor: een sobere vormgeving en functioneel ontwerp die samen smelten in een hedendaagse architectuur, waarbij de vertrouwensrelatie bouwheer-architect-aannemer centraal staat. Nauwgezette werfopvolging en begeleiding gedurende het volledige bouwproces, bijstand met deskundige raad en advies, budgetgericht bouwen met aandacht voor details en energie, zijn sleutelwoorden in onze aanpak.

Ons werkdomein

Met bijna 20 jaar ervaring heeft Van hamme architecten een mooie portfolio gerealiseerd met diverse projecten in de ruime regio rond Meise en daarbuiten. 

We zijn actief in:
- particuliere woningbouw, zowel verbouwing als nieuwbouw
- eengezins- en meergezinswoningen
- commerciële panden zoals kantoren, winkels, ...
- panden voor vrije beroepen, al dan niet gecombineerd met een woning : tandartsenpraktijken, advocatenkantoren, dokterspraktijken, kinisetheraptie, logopedie, psychologie, apotheek, ...

Onze bim-expertise

Het is als bouwheer belangrijk dat u vooraf goed weet hoe uw woning / project er zal uitzien. Daarom werk ik reeds lange tijd met het BIM model (Bouw Informatie Model) Revit. De duidelijke 3D voorstellingen bezorgen u een goed visueel inzicht, zodat onaangename verrassingen tijdens het bouwen worden vermeden. Maar BIM gaat nog een stap verder. BIM is een geïntegreerd proces waarmee bouwprofessionals een project nog voor het is gebouwd digitaal kunnen ontwerpen, uitwerken en verkennen. In het hele proces wordt  informatie gebruikt om reële prestaties te simuleren om belangrijke kenmerken als kosten, planning en invloed op het milieu beter te begrijpen.