Tandartsenpraktijk Liedent - renovatie

De opdracht bestond erin om een klassieke woning met rieten dak om te bouwen tot een tandartsen- en orthodontiepratkijk met 5 kabinetten. Daartoe moest het bestaande volume maximaal benut worden in een heel compact en functioneel ontwerp. De kleine uitbreiding aan de voorzijde die slechts was toegelaten, werd als een zwevend volume boven het hellende terrein ontworpen.
Uiteraard dienden ook de nieuwste technieken, zowel qua verwarming en elektriciteit, als voor de tandartspraktijken, geïntegreerd te worden in het oude gebouw.

Door de woning af te werken met sierpleister, in een combinatie met zink staande naad voor het dak en de uitbreiding, wordt een tijdloos en hedendaags gebouw gecreëerd, dat de klassieke woning met rieten dak volledig doet vergeten.

De goede relatie die ontstond tussen bouwheer en architect zorgen voor een optimaal resultaat zowel qua functionaliteit als esthetiek.

Enkele jaren later draaide de tandartsenpraktijk op volle toeren en is het team zodanig uitgebreid dat een verdere uitbreiding zich opdringt. De bedoeling was om deze uitbreiding zo te integreren binnen de eerdere verbouwing, dat het niet te zien is dat er 2 bouwperiodes zijn geweest. Dit werd bekomen door de nieuwe uitbreiding "in te schuiven" in 1 van de raamopeningen van de voormalige achtergevel.

  • Datum : 2005
  • Type : CommerciĆ«le panden
  • Locatie : Liedekerke